De Great Glen Way

De Great Glen Way is een spectaculaire fietsroute die het hart van de Schotse Hooglanden doorkruist en zich uitstrekt van Fort William aan de westkust tot Inverness aan de oostkust. Met een afstand van ongeveer 127 kilometer volgt de route de natuurlijke geologische breuklijn van de Great Glen en biedt fietsers een onvergetelijke reis door enkele van de meest adembenemende landschappen van Schotland.

Beginnend in Fort William, gelegen aan de voet van Ben Nevis, de hoogste berg van de Britse eilanden, beginnen fietsers aan hun avontuur omringd door een dramatisch berglandschap. Terwijl fietsers verder trappen, begint het beroemde Caledonian Canal zijn reis richting de oostkust. Terwijl ze het pad vervolgen, komen fietsers al snel Neptune’s Staircase tegen, een reeks van acht sluizen die een essentieel onderdeel vormen van het Caledonisch Kanaal. Het is een fascinerend gezicht om boten door deze sluizen te zien varen en fietsers een kijkje te geven in de rijke maritieme geschiedenis van Schotland.

Als je het kanaal achter je laat, komt het pad in het wilde en afgelegen terrein van de Hooglanden, waar fietsers omringd worden door torenhoge bergen en glinsterende meren. Onderweg dienen historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van Old Inverlochy Castle en het aangrijpende Commando Memorial als herinneringen aan het rijke erfgoed van de regio. Halverwege de reis bereiken fietsers de oevers van Loch Ness, misschien wel de beroemdste van alle Schotse meren. Hoewel fietsers Nessie misschien niet tegenkomen tijdens hun rit, zullen ze zeker gefascineerd zijn door de angstaanjagende schoonheid en sfeervolle charme van het meer, terwijl ze uitkijken vanaf de muren van Urquhart Castle.

Vanaf Loch Ness daalt de route zachtjes af richting Inverness, de hoofdstad van de Hooglanden en de eindbestemming van de Great Glen Way. Als fietsers de stad naderen, worden ze begroet door de aanblik van Inverness Castle, hoog boven de oevers van de rivier de Ness. Doordrenkt van geschiedenis en omringd door landschappelijke schoonheid, biedt Inverness de perfecte afsluiting van een onvergetelijke fietstocht door het hart van de Schotse Great Glen.

Tourbeoordeling
4.7/5 (68 Reviews)
Moeilijkheidsgraad
Uitdagend
Tourseizoen
01/04 - 30/09
Tourduur
5 - 9 dagen
Afstand
127 - 241 KM
E-bike beschikbaar
Ja
Waar te vliegen
Edinburgh (EDI) of Glasgow (GLA)
Kindvriendelijk
Nee
Prijs
Vanaf €579

Hoogtepunten

 • Ga terug in de tijd en verdwaal in de ruïnes van oude kastelen
 • Fiets van kust tot kust door Schotland
 • Ervaar een van de mooiste Glens van het land
 • Bewonder het kunstmatige Caledonian Canal dat 90 kilometer lang loopt tussen Fort William en Inverness
 • Vaar rond een van de beroemdste meren ter wereld: Loch Ness!
Moeilijkheidsgraad e-bike
Handmatige fiets moeilijkheidsgraad

Uw tour is inclusief

 • In eigen huis geselecteerde pensions en boetiekhotels
 • Reisroutes boordevol actie met eenvoudig te volgen navigatie
 • Bagagevervoer tussen accommodaties
 • 24/7 ondersteuning tijdens uw rondreis
 • Premium fietsverhuuropties met uitsluitend hoogwaardige merken
 • Een avontuur om een ​​leven lang te onthouden