Great Glen Cycle Way (6-daagse tour)

Overzicht

Afstand: 129km / Hoogtewinst: +1640m

De Great Glen Cycle Way 6-daagse tocht neemt u mee op een reis door Schotland via een van zijn meest glorieuze routes. Het is een tocht die rijk is aan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte wonderen, waardoor het een van de historisch en geologisch meest fascinerende regio's van het Verenigd Koninkrijk is. 

Vanuit Fort William aan de voet van Ben Nevis, de hoogste piek van Groot-Brittannië, voert uw avontuur u in een bijna perfect noordoostelijke lijn over de Great Glen breuk. U fietst langs het 60 mijl lange Caledonisch Kanaal en het technisch wonder: het Neptunus Trappenstelsel. Bezoek oude forten, waaronder de overblijfselen van het eens zo grote Urquhart Castle. Kijk uit over het grote Loch Ness en drie van zijn minder beroemde, maar niet minder verbluffende zuster Lochs. Tussen deze bezienswaardigheden liggen kilometers adembenemende landschappen en een overvloed aan warme Schotse gastvrijheid. 

Van rustige grindpaden langs het kanaal tot single track trails en boswegen, u zult alles ervaren van ontspannende vlakke stukken tot uw deel van uitdagende heuvelbeklimmingen en opwindende afdalingen. Voor een snellere versie van deze tocht, bezoek onze Great Glen Cycle Way 5-daagse tocht!

Itinerary

Aankomst in Fort William

Welkom in Fort William! Jouw avontuur begint hier. Fort William ligt aan de voet van de Ben Nevis; de hoogste berg van het VK en dient als onze toegangspoort tot de Great Glen. Een grote supermarkt en een hoofdstraat vol outdoorwinkels zouden aan al je boodschappen moeten voldoen. Als je zin hebt in een stevige maaltijd, zijn er ook tal van restaurants om uit te kiezen in de stad. Vergeet niet je trouwe fiets op te halen voordat je je gaat settelen voor de avond!

Geniet van je rust en maak je klaar voor een spetterende fietsdag morgen!

Fort William - South Laggan

Afstand: 36.5km / Hoogtewinst: +240m

Uw eerste twee fietsdagen zijn de vlakste van de 4 en dienen als de perfecte opwarmer. Nadat je Fort William en het naburige Inverlochy hebt verlaten, zet je je zinnen op het komende avontuur en richt je je voorwiel in noordoostelijke richting. Neem een moment om het Neptune Staircase sluissysteem te bewonderen – een technisch meesterwerk, voordat u uw zorgen weg trapt over kilometers rustige grindpaden langs het kanaal. Eeuwenoude bossen en prachtige uitzichten over Loch Lochy wachten op u en er zijn voldoende lunchgelegenheden om uit te kiezen. Terug naar het kanaal en naar South Laggan – uw huis voor de nacht. Geniet van een welverdiende maaltijd en een goede nachtrust!

South Laggan - Invermoriston

Afstand: 32.7km / Hoogtewinst: +349m

Een paar kilometer verder bereikt u het dorpje Invergarry. Een korte fietstocht over de A82 brengt u terug in de bossen en langs de heuvels boven Loch Oich. Als u weer afdaalt naar het water, volgt u het Caledonisch Kanaal enkele kilometers tot u Fort Augustus en de oevers van het beroemde Loch Ness bereikt. Waarom niet de fietsen vastmaken om het stadje te verkennen en een hapje te eten? 

Glooiende boswegen leiden u naar uw volgende bestemming – Invermoriston. Invermoriston falls en de nabijgelegen steencirkel zijn een bezoek waard voordat u zich opsluit voor de nacht!

Invermoriston - Drumnadrochit

Afstand: 23.5km / Hoogtewinst: +546m

Je begint je dag met een klim en snel daarna de keuze om de Hoge of Lage route te nemen op je volgende etappe. Wij raden ten zeerste aan om op de fiets voor de lage route te kiezen, omdat het hoge gedeelte het meest geschikt is voor wie te voet is. De grootste heuvels van de dag worden bewaard voor de laatste helft, dus neem je tempo en zoveel rust als je nodig hebt (dit is waar de elektrische mountainbikes echt van pas komen!). 

Een laatste, snelle weg en een kort stukje bos brengen u naar Drumnadrochit en uw huis voor de avond. Een heerlijke plek om de nacht door te brengen en de prestaties van de dag te verwerken.

Drumnadrochit - Inverness

Afstand: 36.3km / Hoogtewinst: +493m

We zijn er bijna! In de eerste helft van je laatste stuk wacht je wat uitdagend klimmen, maar wat omhoog gaat, moet ook naar beneden komen, en je zult worden getrakteerd op tal van glorieuze afdalingen.Wees voorbereid om van je fiets te stappen en de heuvelachtige delen van de route te beklimmen als ze te moeilijk blijken, maar er is goed nieuws in de vorm van cake, thee en koffie aan het einde van het moeilijkste deel. Overweeg onderweg zeker een bezoek te brengen aan het gezellige openluchtcafé van camping Abrachian Forest – er wachten u verrassingen!

De rest van de rit naar de hoofdstad van het hoogland omvat een echte traktatie van downhill fietsen. Uw laatste kilometers door Inverness eindigen aan de voet van Inverness Castle – het perfecte einde van een prachtig avontuur.

Einde van avontuur & verder reizen
Je Great Glen-fiets eindigt hier met herinneringen die een leven lang meegaan!

Einde avontuur & verder reizen

Uw Great Glen-fiets eindigt hier met herinneringen voor het leven!

Op verzoek

Prijs is inclusief

 • 5 nachten accommodatie in charmante B&B’s, pensions en hotels
 • Ontbijten
 • Bagagetransfers van de ene accommodatie naar de andere
 • GPX-bestanden en printbare kaarten van uw route
 • Tips over lokale bezienswaardigheden, geschiedenis en avondmaaltijden

Prijs is exclusief

 • Vluchten en transfers van en naar de routehoofden
 • Lunches & diners
 • Verzekering
 • Fietsverhuur (kosten worden toegevoegd zodra u tijdens het boekingsproces uw gewenste fietstype selecteert)

Prijs

From €689/PPS*
6 dagen / 5 nachten

Hoogtepunten

 • Fiets van kust tot kust door Schotland
 • Ervaar een van de mooiste Glens van het land
 • Fiets langs de oevers van een van de beroemdste meren ter wereld – Loch Ness!
 • Ga terug in de tijd en verdwaal in de ruïnes van oude kastelen
 • Bewonder het kunstmatige Caledonisch Kanaal dat 60 mijl loopt tussen Fort William en Inverness
 • Bezoek het Neptune’s Staircase sluitsysteem – een van de grootste technische hoogstandjes van zijn tijd
Delen naar