Great Glen & Loch Ness 360 (8-daagse tour)

Overzicht

Afstand: 184km / Hoogtewinst: +2150m

De Great Glen & Loch Ness 360 8-daagse tour neemt u mee op een reis door Schotland en rond de gehele kustlijn van Loch Ness via een van de meest glorieuze routes. Het is een tocht rijk aan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte wonderen, waardoor het een van de historisch en geologisch meest fascinerende regio's van het Verenigd Koninkrijk is.

Vanaf Fort William aan de voet van Ben Nevis, de hoogste piek van Groot-Brittannië, voert uw avontuur u in een bijna perfect noordoostelijke lijn over de Great Glen breuk. Zodra u de Highland-hoofdstad Inverness bereikt, keert u terug in de richting waar u vandaan kwam, ditmaal via de onderschatte zuidkant van Loch Ness, genietend van een volledige omzeiling van een van 's werelds beroemdste meren. U fietst langs het 60 mijl lange Caledonisch Kanaal en het technisch wonder: het Neptunus Trappenstelsel. Bezoek oude forten, waaronder de overblijfselen van het eens zo grote Urquhart Castle. Tussen deze monumenten liggen kilometers adembenemende landschappen en een overvloed aan warme Schotse gastvrijheid.

Van rustige grindpaden langs het kanaal tot singletracks en boswegen, u zult alles ervaren, van ontspannende vlakke stukken tot uw deel van uitdagende heuvelbeklimmingen en opwindende afdalingen.

Voor een andere tempoversie van deze reis kun je kiezen voor een e-bike of je kunt ook onze Great Glen & Loch Ness 360 6-daagse of 7-daagse tour!

Itinerary

Aankomst in Fort William

Welkom in Fort William! Uw avontuur begint hier. Fort William ligt aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste piek van het Verenigd Koninkrijk, en dient als toegangspoort tot de Great Glen. Een grote supermarkt en een hoofdstraat vol outdoorwinkels moeten voldoen aan al uw last-minute boodschappen. Als u zin hebt in een stevige maaltijd, zijn er ook genoeg restaurants om uit te kiezen. Vergeet niet uw vertrouwde fiets op te halen voordat u zich voor de avond installeert!

Geniet van je rust en maak je op voor een prachtige fietsdag morgen!

Fort William - Zuid-Laggan

Afstand: 36.5 m / Hoogtewinst: +240 m

Uw eerste twee fietsdagen zijn de vlakste en dienen als de perfecte opwarmer. Nadat je Fort William en het naburige Inverlochy hebt verlaten, zet je je zinnen op het komende avontuur en richt je je voorwiel in noordoostelijke richting.

Neem een moment om het Neptune Staircase sluissysteem te bewonderen – een technisch meesterwerk, voordat u uw zorgen weg trapt over kilometers rustige grindpaden langs het kanaal. Eeuwenoude bossen en prachtige uitzichten over Loch Lochy wachten op u en er zijn voldoende lunchgelegenheden om uit te kiezen. Terug naar het kanaal en naar South Laggan – uw huis voor de nacht. Geniet van een welverdiende maaltijd en een goede nachtrust!

Zuid-Laggan - Invermoriston

Afstand: 32.7 km / Hoogtewinst: +356 m

Een paar kilometer verder bereikt u het dorpje Invergarry. Een korte fietstocht over de A82 brengt u terug in de bossen en langs de heuvels boven Loch Oich. Als u weer afdaalt naar het water, volgt u het Caledonisch Kanaal enkele kilometers tot u Fort Augustus en de oevers van het beroemde Loch Ness bereikt. Waarom niet de fietsen vastmaken om het stadje te verkennen en een hapje te eten? 

Glooiende boswegen leiden u naar uw volgende bestemming – Invermoriston. Invermoriston falls en de nabijgelegen steencirkel zijn een bezoek waard voordat u zich opsluit voor de nacht!

Invermoriston - Drumnadrochit

Afstand: 23.4 km / Hoogtewinst: +527m

Je begint je dag met een klim en al snel daarna de keuze om de Hoge of Lage route te nemen op je volgende etappe. We raden ten zeerste aan om voor de lage route op de fiets te kiezen, aangezien het hoge gedeelte het meest geschikt is voor mensen die te voet gaan. De grootste heuvels van de dag worden bewaard voor de laatste helft, dus pas het tempo aan en neem zoveel rust als je nodig hebt (hier komen de elektrische mountainbikes echt van pas!).

Een laatste, snelle weg en een kort bosgedeelte brengen je naar Drumnadrochit en je huis voor de avond. Een heerlijke plek om de nacht door te brengen en je prestaties van de dag in je op te nemen.

Drumnadrochit - Inverness

Afstand: 36.3km / Hoogtewinst: +493m

Wacht u in de eerste helft van uw laatste stuk veel uitdagend klimwerk, maar wat omhoog gaat moet ook omlaag komen, en u wordt getrakteerd op veel glorieuze afdalingen.

Wees bereid om van je fiets te stappen en de heuvelachtige delen van de route te beklimmen als ze te moeilijk blijken, maar er is goed nieuws in de vorm van cake, thee en koffie aan het eind van het moeilijkste deel. Overweeg zeker om onderweg een bezoek te brengen aan het prachtige openluchtcafé van camping Abrachian Forest – er staan u verrassingen te wachten!

De rest van de rit naar de hoofdstad van het hoogland omvat een echte traktatie in bergafwaarts fietsen. Uw laatste kilometers door Inverness eindigen met een bezoek aan de voet van het majestueuze Inverness Castle. Geniet van uw avond in de prachtige stad voordat u zich installeert voor de nacht.

Inverness - Foyers

Afstand: 31.1 km / Hoogtewinst: +160m

Je vierde dag neemt je mee langs de glorieuze zuidkant van Loch Ness, via een combinatie van de South Loch Ness Trail en Route 78 van het Britse nationale fietsnetwerk. Neem het uitzicht over het water in u op – een inzicht in wat u de komende dagen te wachten staat.

De route wordt snel rustiger zodra je de stad uit bent en omdat het grootste deel van de fietstocht vandaag over een goed wegdek gaat, vliegen de kilometers voorbij. Kijk uit naar eekhoorns die over het pad kruipen – ze zijn heel gewoon aan deze kant van het meer! De delen van de route van vandaag zijn prachtig en voelen heel anders aan dan hun noordelijke tegenhangers.

Geniet van uw nacht op de route in Foyers; een kleine, vredige gemeenschap op de heuvel met uitzicht op het grote meer.

Foyers - Fort Augustus

Afstand: 23.6km / Hoogtewinst: +362m

Je laatste dag is je kortste deel. Zodra u Foyers uit bent, begint u gestaag te klimmen naar het hoogste punt van de dag. Vanaf hier bereidt u zich voor op de meest opwindende afdaling van de hele tocht naar Fort Augustus – om uw avontuur af te sluiten met een hoogtepunt voor fietsers!

EINDE AVONTUUR & VERDER REIZEN

Uw Great Glen & Loch Ness 360° eindigt hier met herinneringen voor het leven!

Op verzoek

Prijs is inclusief

  • 7 nachten accommodatie in charmante B&B’s, pensions en hotels
  • Elke ochtend een stevig ontbijt
  • Bagagetransfers van de ene accommodatie naar de andere
  • GPX-bestanden en printbare kaarten van uw route
  • Tips over lokale bezienswaardigheden, geschiedenis en avondmaaltijden

Prijs is exclusief

  • Vluchten en transfers van en naar de routehoofden
  • Lunches & diners
  • Verzekering
  • Fietsverhuur (kosten worden toegevoegd zodra u tijdens het boekingsproces uw gewenste fietstype selecteert)

Prijs

From €999/PPS*
8 dagen / 7 nachten

Hoogtepunten

  • Fiets van kust tot kust door Schotland
  • Beleef een van de mooiste Glens van het land
  • Ga terug in de tijd en verdwaal in de ruïnes van oude kastelen
  • Bewonder het door de mens gemaakte Caledonian Canal dat 100 kilometer lang is tussen Fort William en Inverness
  • Bezoek het Neptune’s Staircase lock-systeem – een van de grootste technische hoogstandjes van zijn tijd
  • Vaar rond een van de beroemdste meren ter wereld – Loch Ness!
Delen naar