Loch Ness 360 (5-daagse tour)

Overzicht

Afstand: 127km / Hoogtewinst: +1760m

De Loch Ness 360 neemt je mee op een volledige rondreis door een van de beroemdste meren ter wereld. Genesteld in de noordelijke uithoeken van de Great Glen, is het een gebied rijk aan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte wonderen, waardoor het een van de meest historisch en geologisch fascinerende regio's van het Verenigd Koninkrijk is.

U begint en eindigt in de Highland-hoofdstad Inverness en ervaart zowel de rustigere en onderschatte zuidkant als de meer populaire, meer technische noordelijke hellingen van het Loch. Van rustige grindpaden langs het kanaal tot single track trails en boswegen, bereid u voor op ontspannende vlakke stukken tot uw deel van uitdagende heuvelbeklimmingen en opwindende afdalingen.

Adembenemende uitzichten tussen elke pauze in de bomen en warme Schotse gastvrijheid maken deze tocht tot een reis die u nooit zult vergeten.

Voor een andere tempoversie van deze reis kun je kiezen voor een e-bike of je kunt ook onze Loch Ness 360 6-daagse tour!

Itinerary

AANKOMST IN INVERNESS

Welkom in Inverness! Uw avontuur begint hier. Bekend als de Highland Capital, bewaakt het al 200 jaar trouw de noordelijke ingang van het Caledonisch Kanaal. Deze prachtige stad moet aan al uw last-minute winkelbehoeften voldoen. Als u zin hebt in een stevige maaltijd en een lekker drankje, zijn er ook genoeg restaurants en bars om uit te kiezen. Vergeet niet uw vertrouwde fiets op te halen voordat u zich voor de avond installeert!

Geniet van je rust en maak je op voor een prachtige fietsdag morgen!

Inverness - Fort Augustus

Afstand: 55.2km / Hoogteverschil: +512m

Je eerste dag neemt je mee langs de glorieuze zuidkant van Loch Ness, via een combinatie van de South Loch Ness Trail en Route 78 van het Britse nationale fietsnetwerk. Neem het uitzicht over het water in u op – een inzicht in wat u de komende twee dagen te wachten staat.

De route wordt snel rustiger zodra je de stad uit bent en omdat het grootste deel van de fietstocht vandaag over een goed wegdek gaat, vliegen de kilometers voorbij. Kijk uit naar eekhoorns die over het pad kruipen – ze zijn heel gewoon aan deze kant van het meer! De delen van de route van vandaag zijn prachtig en voelen heel anders aan dan hun noordelijke tegenhangers.

Zodra u Foyers uit bent, begint u gestaag te klimmen naar het hoogste punt van de dag. Vanaf hier bereidt u zich voor op een opwindende afdaling naar Fort Augustus – en eindigt uw dagavontuur met een hoogtepunt voor fietsers!

Fort Augustus - Drumnadrochit

Afstand: 35.6km / Hoogteverschil: +758m

U begint met golvende boswegen die u naar uw eerste bestemming leiden – Invermoriston; een gelegenheid om de spieren te laten rusten en van het pad af te stappen om de Invermoriston watervallen en de nabijgelegen steencirkel goed te bekijken. 

Een flinke klim wacht, en kort daarna de keuze om de Hoge of Lage route te nemen op je volgende etappe. Op de fiets is het sterk aan te raden om voor de lage route te kiezen, want het hoge gedeelte is het meest geschikt voor mensen die te voet gaan. De grootste heuvels van de dag worden bewaard voor de laatste helft, dus houd het tempo erin en neem zoveel rust als je nodig hebt (dit is waar de elektrische mountainbikes echt van pas komen!). 

Een laatste, snelle weg en een kort stukje bos brengen u naar Drumnadrochit en uw huis voor de avond. Een heerlijke plek om de nacht door te brengen en de prestaties van de dag te verwerken.

Drumnadrochit - Inverness

Afstand: 36.3km / Hoogteverschil: +493m

We zijn er bijna! In de eerste helft van de laatste etappe wacht u nog wat uitdagend klimwerk, maar wat omhoog gaat, moet ook weer omlaag, en al snel wordt u getrakteerd op veel glorieuze afdalingen. 

Wees bereid om van je fiets te stappen en de heuvelachtige delen van de route te beklimmen als ze te moeilijk blijken, maar er is goed nieuws in de vorm van cake, thee en koffie aan het eind van het moeilijkste deel. Overweeg zeker om onderweg een bezoek te brengen aan het prachtige openluchtcafé van camping Abrachian Forest – er staan u verrassingen te wachten!

De rest van de rit naar de hoofdstad van het hoogland is een echte traktatie in bergafwaarts fietsen. De laatste paar kilometer terug naar Inverness culmineren in een finish aan de voet van Inverness Castle – de perfecte afsluiting van een prachtig avontuur.

EINDE AVONTUUR & VERDER REIZEN

Je Loch Ness 360 tour eindigt hier met herinneringen die een leven lang meegaan!

Op verzoek

Prijs is inclusief

 • 4 nachten accommodatie in charmante B&B’s, pensions en hotels
 • Ontbijten
 • Bagagetransfers van de ene accommodatie naar de andere
 • GPX-bestanden en printbare kaarten van uw route
 • Tips over lokale bezienswaardigheden, geschiedenis en avondmaaltijden

Prijs is exclusief

 • Vluchten en transfers van en naar de routehoofden
 • Lunches & diners
 • Verzekering
 • Fietsverhuur (kosten worden toegevoegd zodra u tijdens het boekingsproces uw gewenste fietstype selecteert)

Prijs

From €589/PPS*
5 dagen / 4 nachten

Hoogtepunten

 • Omzeil het grote Loch Ness – de thuisbasis van Nessie, het wereldberoemde monster!
 • Ervaar een van de mooiste Glens van het land
 • Ga terug in de tijd en verdwaal in de ruïnes van oude kastelen
 • Bewonder delen van het kunstmatige Caledonisch Kanaal dat 60 mijl loopt tussen Fort William en Inverness
Delen naar