U verblijft tijdens uw fietstocht meestal in traditionele Bed & Breakfasts (B&B’s) / Guesthouses en kleine Hotels. B&B’s / Guesthouses zijn vaak particuliere logementen, waar de vriendelijke gastheren reizigers in hun huis verwelkomen. Om uw comfort te garanderen zijn de meeste accommodaties waar u verblijft persoonlijk gecontroleerd door een lid van het Rooster Bike Tours team. In uw accommodatie kunt u rekenen op een warm welkom, en-suite faciliteiten (waar beschikbaar) en een smakelijk ontbijt elke ochtend (maar meestal geen andere maaltijden).

Nee, op al onze fietstochten wordt uw bagage elke dag naar uw volgende accommodatie vervoerd terwijl u fietst en komt voor 17.00 uur aan. Voor deze bagagedienst geldt een maximum gewicht van 15 kg per persoon.

Een singletoeslag is een meerprijs voor die een eenpersoonskamer boeken (een kamer voor één persoon).

Dit is te wijten aan het feit dat de meeste accommodatieverschaffers hun kamers prijzen voor dubbele bezetting, wat betekent dat ze geen korting geven op de kamers, zelfs als ze maar door één persoon worden bewoond. Bovendien hebben accommodatieverschaffers uiteengezet dat de kosten voor het schoonmaken van de kamer hetzelfde zijn, ongeacht het aantal mensen, en ook de potentiële kosten van het opgeven van een tweepersoonskamer (of meer) voor slechts één persoon tegen een goedkoper tarief, wanneer ze de kamer tegen het normale tarief aan meer dan één persoon kunnen verkopen, is te hoog.

Daarom is de totale reissom voor personen die een eenpersoonskamer aanvragen “de prijs per persoon plus de eenpersoonskamertoeslag”. Deze toeslag dekt de extra kosten die gepaard gaan met het opvangen van een alleenstaande op de eigen kamer.

Een self-guided tour betekent dat u zonder gids fietst.

Wij voorzien u van al uw routegegevens en kaarten (digitaal en voor u om af te drukken, indien u dat wenst) en hoe u uw weg door de dag vindt is geheel aan u. Dit geeft u veel vrijheid en flexibiliteit!

De GPS-coördinaten van elke overnachtingsplaats op uw tour vindt u in uw tourpakket, dat u voor vertrek ontvangt. Daarnaast vindt u de GPS-coördinaten voor het begin- en eindpunt van uw dagelijkse ritten.

De inhoud van je fietspakket (routenotities, accommodatie-informatie, geschiedenis, etc.) zal allemaal in het Engels zijn.

Ons hoofddoel bij Rooster Bike Tours is het creëren van ervaringen die mensen gelukkig maken. Enkele van de manieren waarop we dit proberen te bereiken, en ervoor zorgen dat u de best mogelijke ervaring met ons heeft, zijn onder andere;

U kunt uw tour starten op elke dag / datum die u wilt – Wij beperken u niet tot het boeken van uw tour op specifieke data. In plaats daarvan kunt u uw tour boeken op elke dag / datum die u wilt tijdens het fietsseizoen.

Verblijf in accommodatie van hoge kwaliteit – Wij controleren elke accommodatieverschaffer waarmee wij samenwerken op kwaliteit, zodat uw verblijf perfect is.

Begeleide fietstochten zijn niet beschikbaar bij Rooster Bike Tours.

Laat u echter niet afschrikken om een fietstocht op eigen gelegenheid te doen. Met behulp van de documentatie die u van tevoren krijgt, zoals routebeschrijvingen en kaarten, lokale geschiedenis en bezienswaardigheden, suggesties voor eetgelegenheden en avondmaaltijden enz., bent u goed voorbereid, zodat u de tocht prima alleen kunt afleggen – en zonder de lokale informatie en geschiedenis tijdens het fietsen te missen!

Wij voorzien u van alle routegegevens en kaarten (digitaal en voor u om af te drukken, als u dat wenst) en hoe u uw weg door de dag vindt is geheel aan u. Dit geeft u veel vrijheid en flexibiliteit!

U kunt uw fietstocht starten op elke dag/datum die u wenst binnen het fietsseizoen. Over het algemeen vindt het fietsseizoen voor de meeste van onze fietstochten plaats tussen april en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Voor meer informatie over de begin- en einddatum van het fietsseizoen voor elke individuele route, zie de pagina’s van de afzonderlijke routes.

Onze 7-daagse tochten omvatten 5 fietsdagen. De eerste en laatste dag van al onze tochten zijn reisdagen voor de transfer naar/van de stad waar uw tocht begint/ eindigt. Wilt u 7 dagen fietsen, kies dan een van onze 9-daagse tochten.

Onze 7-daagse tours omvatten 6 overnachtingen – in het bijzonder de eerste 6 nachten van uw fietstocht. Uw tour eindigt op de zevende dag wanneer u uitcheckt uit uw laatste accommodatie.

Het is niet mogelijk om uw hond mee te nemen op een fietsvakantie van Rooster Bike Tours. Helaas accepteren de meeste van onze accommodaties geen huisdieren. Bovendien komt u op veel van de routes door landerijen waar vee aanwezig is en waar honden dus niet zijn toegestaan.

Ja, de meeste bus- en treintickets kunt u voorafgaand aan uw reis online kopen. Specifieke vervoersinformatie vindt u op uw reispakket, dat u een maand voor uw vertrek digitaal wordt toegestuurd.

Over het algemeen kunnen wij ervoor zorgen dat u bij uw eerste accommodatie kunt parkeren.

Als u uw auto meeneemt, neem dan vooraf contact met ons op.

Ja, u ontvangt een maand voor het vertrek van uw reis een lijst met alle accommodaties waar u zult verblijven. Zodra de definitieve betaling voor uw reis is ontvangen, ontvangt u een e-mail met een digitale PDF kopie van uw fietspakket documenten zoals uw kaarten, accommodatie details en avond maaltijd suggesties etc. Binnen de PDF kopie van uw fietspakket documenten kunt u vinden in welke accommodatie u elke avond zult verblijven.

Een “twin” kamer is een kamer voor twee personen met twee aparte bedden. Een tweepersoonskamer heeft slechts één groot bed (voor twee personen).

Zodra de definitieve betaling voor uw reis is ontvangen en niet later dan een maand voor uw vertrek, ontvangt u een e-mail met een digitale PDF-kopie van de documenten van uw fietspakket:

– Digitale kaarten van uw route (GPX-bestanden)

– Printbare kaarten van uw route

– Volledige gegevens over uw accommodatie en waar u verblijft

– Onze tips voor de interessantste bezienswaardigheden langs de route

– Een blik op fascinerende lokale geschiedenis

– Een gids met de beste eet- en drinkgelegenheden

– Veiligheidsinformatie en contactgegevens voor noodgevallen

Wij proberen routes aan te bieden die geschikt zijn voor een breed scala aan fietsers en vaardigheden. Afhankelijk van de route vindt u in uw routebeschrijvingen enkele alternatieve & gemakkelijkere routeopties voor delen van de route om u te helpen navigeren en moeilijkere delen van de route te omzeilen, maar dit is niet altijd het geval.

Op de meeste van onze tochten bieden onze fietsverhuurpartners de mogelijkheid om een elektrische fiets (e-bike) te huren. Als u niet zeker bent van uw conditie, of als u uw dagelijkse fietstocht wilt vergemakkelijken, raden wij u aan deze optie te overwegen.

Uiteindelijk kent u uw eigen fitnessniveau het beste. Wij raden u sterk aan om de afstanden voor elke route die u overweegt, samen met eventuele aanvullende opmerkingen op de specifieke tour pagina, te bekijken voordat u boekt.

Ja, we organiseren graag een extra nacht voor u op elke locatie van uw tour. Neem gewoon contact met ons op nadat uw boeking is voltooid en wij zullen de nodige regelingen voor u treffen.