Portugal Atlantische kust fietstocht (10 daagse)

Overzicht

Afstand: 499 km / Hoogteverschil: + 4.348 m

* Let op: om logistieke redenen worden onze Portugal-reizen georganiseerd voor groepen van twee of meer *

De 10-daagse Portugal Atlantische Kust Fietstocht heeft dezelfde route als onze 9-daagse tour, maar met een rustdag halverwege. Je begint je avontuur bij de haven van Lissabon en trekt vervolgens langs de kust om je klim naar de historische bergen van Sintra te beginnen. Van daaruit daal je af langs de kust en verken je enkele van de meest ongerepte stranden en surfmekka's van Europa. Vervolgens reis je af naar het agrarische hart van Portugal, waar je enkele van de beste en meest interessante wijnen kunt proeven die het land te bieden heeft. Maak kennis met alle stadia van het wijnmaken, van wijnstok tot fles, en wordt persoonlijk rondgeleid door de wijnmaker.

Vervolgens stappen we 2000 jaar terug in de tijd om een van de grootste Romeinse nederzettingen die buiten Italië zijn ontdekt te bezichtigen. Daarna gaan we weer terug richting de kust, waar we relaxte kustplaatsjes zullen gaan verkennen, waaronder wat ook wel "Het Venetië" van Portugal wordt genoemd. De laatste loodjes zijn gematigd en bieden ruimte voor contemplatie terwijl de route prachtig langs de kust loopt. Maak je klaar om van je stalen ros te stappen voor de laatste stop in de iconische stad Porto en wordt beloond met wat Porto op de kaart heeft gezet: een portproeverij van wereldklasse om die vermoeide benen te helpen rusten.

De route gaat over elke soort wegen die er te vinden zijn: van vlakke fietspaden langs de kust, straatkeien in de stad, uitgestrekte boswegen tot steile hellingen. Je wordt op de pedalen gehouden en de hele weg vermaakt. Dit alles tijdens een bezoek aan vier van de "7 wonderen" van Portugal.

Met een totale afstand van 499 km in 8 fietsdagen en over een aantal lastige hellingen, raden we je ten zeerste aan om een ​​e-bike te kiezen, tenzij je een fervente fietser met een goede conditie bent. Als je voor pure beenkracht gaat, zijn de gravel fietsen die wij aanbieden de beste keuze.

Duik er dieper in met ons dagelijkse reisplan hieronder. Wil je wat minder lang onderweg zijn? Bekijk dan onze kortere tochten.

Itinerary