Great Glen & Loch Ness 360 (6-daagse tour)

Overzicht

Afstand: 184km / Hoogtewinst: +2150m

De Great Glen & Loch Ness 360° 6-daagse tour neemt u mee op een reis door Schotland en rond de gehele kustlijn van Loch Ness via een van de meest glorieuze routes. Het is een tocht rijk aan zowel natuurlijke als door de mens gemaakte wonderen, waardoor het een van de historisch en geologisch meest fascinerende regio's van het Verenigd Koninkrijk is. 

Vanaf Fort William aan de voet van Ben Nevis, de hoogste piek van Groot-Brittannië, voert uw avontuur u in een bijna perfect noordoostelijke lijn over de Great Glen breuk. Zodra u de Highland-hoofdstad Inverness bereikt, keert u terug in de richting waar u vandaan kwam, ditmaal via de onderschatte zuidkant van Loch Ness, genietend van een volledige omzeiling van een van 's werelds beroemdste meren. U fietst langs het 60 mijl lange Caledonisch Kanaal en het technisch wonder: het Neptunus Trappenstelsel. Bezoek oude forten, waaronder de overblijfselen van het eens zo grote Urquhart Castle. Tussen deze monumenten liggen kilometers adembenemende landschappen en een overvloed aan warme Schotse gastvrijheid. 

Van rustige grindpaden langs het kanaal tot singletracks en boswegen, u zult alles ervaren, van ontspannende vlakke stukken tot uw deel van uitdagende heuvelbeklimmingen en opwindende afdalingen.

Voor een andere tempoversie van deze reis kun je kiezen voor een e-bike of je kunt ook onze Great Glen & Loch Ness 360° 7-daagse of 8-daagse tours!

Itinerary

Aankomst in Fort William

Welkom in Fort William! Uw avontuur begint hier. Fort William ligt aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste piek van het Verenigd Koninkrijk, en dient als toegangspoort tot de Great Glen. Een grote supermarkt en een hoofdstraat vol outdoorwinkels moeten voldoen aan al uw last-minute boodschappen. Als u zin hebt in een stevige maaltijd, zijn er ook genoeg restaurants om uit te kiezen. Vergeet niet uw vertrouwde fiets op te halen voordat u zich voor de avond installeert!

Geniet van je rust en maak je op voor een prachtige fietsdag morgen!

Fort William - Invergarry

Afstand: 44.3km / Hoogtewinst: +345m

Uw eerste fietsdag is de vlakste van de 4 en dient als de perfecte opwarmingsrit. Nadat je Fort William en het naburige Inverlochy hebt verlaten, zet je je zinnen op het komende avontuur en richt je je voorwiel in noordoostelijke richting. Neem een moment om het Neptune Staircase sluissysteem – een technisch meesterwerk – te bewonderen, voordat u uw zorgen weg trapt over kilometers rustige grindpaden langs het kanaal.

Eeuwenoude bossen en prachtige uitzichten over Loch Lochy wachten op je, met voldoende lunchplekken om uit te kiezen. Rijd langs de laatste heuvel en daal af naar Invergarry – je thuis voor de nacht. Geniet van een welverdiende maaltijd en een goede nachtrust!

Invergarry - Drumnadrochit

Afstand: 48.3 km / Hoogtewinst: +798 m

Het gedeelte van vandaag is zowel het langste als het heuvelachtigste van de route, maar het levert veel op. Een korte fietstocht over de A82 brengt u terug in de bossen en langs de heuvels boven Loch Oich. Als u weer afdaalt naar het water, volgt u het Caledonisch Kanaal enkele kilometers tot u Fort Augustus en de oevers van het beroemde Loch Ness bereikt. Waarom niet de fietsen vastmaken om het stadje te verkennen en een hapje te eten? 

Glooiende boswegen leiden u naar uw volgende bestemming – Invermoriston. Nog een gelegenheid om de spieren te laten rusten en van de route af te wijken om Invermoriston falls en de nabijgelegen steencirkel goed te bekijken. 

Een flinke klim wacht, en kort daarna de keuze om de Hoge of Lage route te nemen op je volgende etappe. Op de fiets is het sterk aan te raden om voor de lage route te kiezen, want het hoge gedeelte is het meest geschikt voor mensen die te voet gaan. De grootste heuvels van de dag worden bewaard voor de laatste helft, dus houd het tempo erin en neem zoveel rust als je nodig hebt (dit is waar de elektrische mountainbikes echt van pas komen!). 

Een laatste, snelle weg en een kort stukje bos brengen u naar Drumnadrochit en uw huis voor de avond. Een heerlijke plek om de nacht door te brengen en de prestaties van de dag te verwerken.

Drumnadrochit - Inverness

Afstand: 36.3 km / Hoogtewinst: +493m

Hoewel aanzienlijk korter dan de eerste twee dagen, wacht u in de eerste helft van uw laatste stuk veel uitdagend klimwerk, maar wat omhoog gaat moet ook omlaag komen, en u wordt getrakteerd op veel glorieuze afdalingen. 

Wees bereid om van je fiets te stappen en de heuvelachtige delen van de route te beklimmen als ze te moeilijk blijken, maar er is goed nieuws in de vorm van cake, thee en koffie aan het eind van het moeilijkste deel. Overweeg zeker om onderweg een bezoek te brengen aan het prachtige openluchtcafé van camping Abrachian Forest – er staan u verrassingen te wachten!

De rest van de rit naar de hoofdstad van het hoogland omvat een echte traktatie in bergafwaarts fietsen. Uw laatste kilometers door Inverness eindigen met een bezoek aan de voet van het majestueuze Inverness Castle. Geniet van uw avond in de prachtige stad voordat u zich installeert voor de nacht.

Inverness - Fort Augustus

Afstand: 55.2 km / Hoogtewinst: +512 m

Uw laatste twee dagen brengen u langs de glorieuze zuidkant van Loch Ness, via een combinatie van de South Loch Ness Trail en Route 78 van het Britse nationale fietsnetwerk. Let op het uitzicht over het water – op de heuvels waar je de afgelopen dagen overheen bent gefietst!

De route wordt snel rustiger zodra je de stad uit bent en omdat het grootste deel van de fietstocht vandaag over een goed wegdek gaat, vliegen de kilometers voorbij. Kijk uit naar eekhoorns die over het pad kruipen – ze zijn heel gewoon aan deze kant van het meer! De delen van de route van vandaag zijn prachtig en voelen heel anders aan dan hun noordelijke tegenhangers. 

Geniet van uw nacht in Foyers; een kleine, vredige gemeenschap op de heuvel met uitzicht op het grote meer.

EINDE AVONTUUR & VERDER REIZEN

Uw Great Glen & Loch Ness 360° eindigt hier met herinneringen voor het leven!

Op verzoek

Prijs is inclusief

 • 5 nachten accommodatie in charmante B&B’s, pensions en hotels
 • Elke ochtend een stevig ontbijt
 • Bagagetransfers van de ene accommodatie naar de andere
 • GPX-bestanden en printbare kaarten van uw route
 • Tips over lokale bezienswaardigheden, geschiedenis en avondmaaltijden

Prijs is exclusief

 • Vluchten en transfers van en naar de routehoofden
 • Lunches & diners
 • Verzekering
 • Fietsverhuur (kosten worden toegevoegd zodra u tijdens het boekingsproces uw gewenste fietstype selecteert)

Prijs

From €759/PPS*
6 dagen / 5 nachten

Hoogtepunten

 • Fiets van kust tot kust door Schotland
 • Beleef een van de mooiste Glens van het land
 • Ga terug in de tijd en verdwaal in de ruïnes van oude kastelen
 • Bewonder het door de mens gemaakte Caledonian Canal dat 100 kilometer lang is tussen Fort William en Inverness
 • Bezoek het Neptune’s Staircase lock-systeem – een van de grootste technische hoogstandjes van zijn tijd
 • Vaar rond een van de beroemdste meren ter wereld – Loch Ness!
Delen naar